Category - General Knowledge

Part - World Cities & Location

Question No. - 25

Time - 25 Minuts



1. On the bank of which river is Paris situated?

a) Thames
b) Hudson
c) Seine
d) Nile

Ans- c) Seine.

2. On the bank of which river is Cairo situated?

a) Thames
b) Yangtze
c) Danube
d) Nile

Ans- d) Nile.

3. On the bank of which river is Shanghai situated?

a) Thames
b) Yangtze
c) Danube
d) Nile

Ans- b) Yangtze.

4. On the bank of which river is Budapest situated?

a) Tiber
b) Yangtze
c) Danube
d) Parramatta

Ans- c) Danube.

5. On the bank of which river is Rome situated?

a) Tiber
b) Yangtze
c) Danube
d) Parramatta

Ans- a) Tiber.

6. On the bank of which river is Sydney situated?

a) Tigris
b) Potomac
c) Sumida
d) Parramatta

Ans- d) Parramatta.

7. On the bank of which river is Lahore situated?

a) Mahanadi
b) Ravi
b) Ganga
d) Chambal

Ans- b) Ravi.

8. On the bank of which river is Berlin situated?

a) Tigris
b) Potomac
c) Sumida
d) Spree and Havel

Ans- d) Spree and Havel.

9. On the bank of which river is Baghdad situated?

a) Tigris
b) Potomac
c) Sumida
d) Parramatta

Ans- a) Tigris.

10. On the bank of which river is London situated?

a) Thames
b) Yangtze
c) Danube
d) Nile

Ans- a) Thames.

11. On the bank of which river is New York City situated?

a) Tigris
b) Hudson
c) Sumida
d) Spree and Havel

Ans- b) Hudson.

12. On the bank of which river is Bangkok situated?

a) Tigris
b) Chao Phraya
c) Sumida
d) Spree and Havel

Ans- b) Chao Phraya.

13. On the bank of which river is Vienna situated?

a) Thames
b) Yangtze
c) Danube
d) Nile

Ans- c) Danube.

14. On the bank of which river is Moscow situated?

a) Thames
b) Yangtze
c) Moskva
d) Nile

Ans- c) Moskva.

15. On the bank of which river is Tokyo situated?

a) Tigris
b) Sumida
c) Yangtze
d) Spree and Havel

Ans- b) Sumida.

16. On the bank of which river is Washington DC situated?

a) Thames
b) Yangtze
c) Moskva
d) Potomac

Ans- d) Potomac.

17. On the bank of which river is Hamburg situated?

a) Thames
b) Elbe
c) Moskva
d) Nile

Ans- b) Elbe.

18. On the bank of which river is Bristol situated?

a) Chao Phraya
b) Avon
c) Moskva
d) Potomac

Ans- b) Avon.

19. On the bank of which river is Liverpool situated?

a) Thames
b) Messey
c) Seine
d) Nile

Ans-b) Messey.

20. On the bank of which river is Kabul situated?

a) Tigris
b) Sumida
c) Yangtze
d) Kabul

Ans- d) Kabul.

21. On the bank of which river is Amsterdam situated?

a) Tigris
b) Sumida
c) Yangtze
d) Amsel

Ans- d) Amsel.

22. On the bank of which river is Buenos Aires situated?

a) Tigris
b) Laplata
c) Yangtze
d) Kabul

Ans- b) Laplata.

23. On the bank of which river is Dublin situated?

a) Tigris
b) Sumida
c) Yangtze
d) Liffy

Ans- d) Liffy.

24. On the bank of which river is Karachi situated?

a) Indrayani
b) Bhima
c) Indus
d) Krishna

Ans- c) Indus.

25. On the bank of which river is Ottawa situated?

a) Ottawa
b) Yangtze
c) Danube
d) Nile

Ans- a) Ottawa .